Rookovens

Bent u een echte keukenprins(es), staat u altijd open voor nieuwe culinaire ervaringen of bent u dat traditionele koken een beetje moe? Ga een nieuwe uitdaging aan en rook je vlees, vis, kaas, noten, groenten of worst! Deze oude methode om etenswaren langer te bewaren is nu helemaal terug. Geniet ook meer van het buitenleven en ga bijvoorbeeld in de winter uw stukje wild roken op uw terras. Trek een dikke jas aan, stook een vuurtje en laat uw vlees rustig roken terwijl u geniet van een glaasje warme wijn of thee. Geniet lekker thuis van de geneugten die de winter kan bieden!

Rookovens bootsen het schoorsteeneffect na en laten uw etenswaren goed doorroken. Met behulp van houtskool en hout zal u die rooksmaak perfect evenaren. Voor het roken gebruikt u houtsnippers of kleine houtblokjes. Natuurlijk gebruikt u niet eender welk hout, maar u gebruikt een houtsoort dat een lekker parfum afgeeft. Ideale houtsoorten om te roken zijn eikenhout, beukenhout, maar ook hout van fruitboomsoorten. Ook esdoor, berkenhout, moerbijboom of het hout van wijnstokken geven speciale verrukkelijke aroma's af.

In ons assortiment zitten zowel volwaardige rookovens als kleine bakjes die u makkelijk binnenshuis kan gebruiken. Deze bakjes zijn ook te gebruiken als braadsledes voor in de oven!

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Betaal veilig makkelijk en snel