Gasbarbecue

Ziet u er telkens u gaat barbecueën tegenop om het vuur aan te maken, uw handen vuil te maken aan kolen en zo lang te moeten wachten eer uw vuur een voldoende hoge temperatuur heeft bereikt? Dan moet u eens nadenken over een gasbbq. Een gasbbq heeft tal van voordelen ten opzichte van een klassieke houtskool barbecue:

  • Een gasbbq is snel opgestart
  • U kan er hoge temperaturen mee bereiken
  • U kan de temperatuur ook regelen
  • Geen vlammen die het vlees zwart maken
  • Geen rook en roet rond uw vlees
  • Makkelijk te reinigen
  • Het is toegelaten om in het Zuiden een gasbbq aan te steken. Een houtskoolbbq is meestal niet toegelaten wegens risico op bosbranden
  • Geen vuile handen en geen gesukkel om het vuur op te starten

Een gasbbq bestaat in alle vormen en maten. Een tafelmodel heeft u al snel van Weber. De Q100 bijvoorbeeld is klein en compact. Deze gasbbq kan u gewoon op tafel zetten en elk bakt z'n eigen stukje vlees. Ideaal voor wie kleiner behuisd is en een klein balkon of tuintje heeft. Daarnaast kan u gaan voor een echte buitenkeuken op gas. Met zijbranders om uw sauzen warm te houden of aardappelen te koken. Maak de outdoorkok in u los!

Ook Outdoorchef produceert gasbbq's, meer bepaald gaskogelbbq's. Deze hebben een gepatenteerde trechtervorm waardoor vetvlammen niet aan het vlees kunnen en ook roet en rook  geen kans krijgen. Dankzij diezelfde trechtervorm wordt de warmte goed geleid door de kogel heen en braadt het vlees mooier en sneller aan. 

Tip: Bij alle gasbbq's en gewone barbecues is het trouwens de bedoeling dat het deksel van de barbecue dichtgaat! Op die manier gaart je vlees of vis heel wat sneller. Je moet ook niet constant het deksel opendoen, je vlees zal niet gaan lopen!

Bekijk onze gasbarbecues

Betaal veilig makkelijk en snel