Big green egg

Deze producten zijn momenteel nog niet beschikbaar in onze webshop. Blijf deze pagina in de gaten houden!

De Big Green Egg is niet weer een zoveelste barbecue. Hij ziet er misschien uit als een groot onhandig en robuust ei, maar wat onder de dikke keramieken kap zit doet vele doorwinterde liefhebbers van de (buiten)keuken duimen en vingers aflikken. Het is een barbecue op houtskool die je zowel kan gebruiken om te bakken, koken, roosteren of grillen. De temperatuur kan je makkelijk en snel regelen. Het tijdschrift LifeStyle, het magazine van de Big Green Egg, formuleert het zo:

"The Big Green Egg stands alone as the most versatile barbecue or outdoor cooking product on the market, with more capabilities than all other conventional cookers combined. It truly is the ultimate cooking experience!"


Met de Big Green Egg kan je volgende kooktechnieken zonder moeite toepassen:

  • Grillen: omdat de temperaturen tot wel 400°C kunnen oplopen kan je het "steak house grilling" heel erg goed benaderen en wordt er een smaakvolle korst aan je vlees, vis of schaaldier gebrand. Zalig smullen!
  • Slowcooking: de keramieken "eierschaal" isoleert heel goed en daarom wordt de warmte goed en tot 12 uur lang én meer vastgehouden. De temperatuur kan je makkelijk regelen en daardoor is de BGE ideaal voor het traag koken van alle soorten vlees of vis. 
  • Bakken: Ook bakken op hoge temperaturen kan! Bak je cake, brood, stoofpotje, taart en zelfs pizza in je BGE! Dankzij de de houtskolen worden je etenswaren beter én sneller gegaard!
  • Roken: de echte outdoorliefhebber houdt ervan zijn eigen kostje zo natuurlijk mogelijk klaar te maken. In een Big Green Egg kan je een mooie rookcirculatie krijgen door het ei af te sluiten en over de kolen allerlei smaakmakers zoals houtsnippers te leggen. Je stukje vis, vlees, of groente smaakt op die manier lekker doorrookt!
  • Roosteren: Je kip, lam, varken of stukje rund zal nooit uitdrogen in de BGE. Je etenswaren blijven lekker sappig en hun volle smaak behouden dankzij de overkapping die vocht en hitte goed binnenhoudt.

De meesten moeten wat wennen aan de vorm van de Big Green Egg, toch is bijna iedereen overtuigd na een eerste gebruik. Niet voor niets zijn topchefs als Viki Geunes, Peter Goossens, Peter De clercq, Roger Vandamme en Sergio Herman ambassadeur van het merk en hebben ze er allemaal eentje in hun keuken staan. Zelfs Noma, het Deense restaurant dat als het beste restaurant ter wereld wordt aanzien gebruikt de BGE veelvuldig in de keuken. Bent u dus overtuigd van een investering als de Big Green Egg én door zijn sympathieke looks?

Overzicht subcategorieën van "Big green egg"

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Betaal veilig makkelijk en snel