Bbq recepten

Een goeie barbecue heeft veel om handen. De juiste bbq gerechten uit uw mouw schudden kost je dan ook vaak heel wat bloed, zweet en tranen. Je hebt niet alleen de juiste barbecue nodig, maar soms kan een goed bbq recept ook wonderen doen! Je wilt immers niet eeuwig diezelfde worstjes en biefstukken blijven bakken zonder ander origineel bijgerecht! Bbq recepten vind je bij de vleet en ook op onze blog proberen we er naast de productreviews en onderhoudstips ook enkele bbq recepten te publiceren. Hieronder vind je een bbq gerecht dat voor sommigen vernieuwend is, voor anderen dan weer een bekend bbq gerecht.

Met dit simpele barbecue recept krijg je alvast een voorsmaakje om je barbecue heel wat minder saai te maken: maak eens vis in papillot op de barbecue!

Benodigdheden:

  • Kabeljauw en/of zalmmootjes
  • Zilverpapier
  • Witte wijn
  • Olijfolie
  • Citroentijm
  • Grofgesneden ui
  • Geraspte wortel
  • Peper
  • Zout

Werkwijze:

  • Scheur stukken zilverpapier af in vierkante vorm
  • Maak een bedje van wat geraspte wortel en ui
  • Leg er een stukje kabeljauw en een stukje zalm op
  • Giet er een klein beetje olijfolie over
  • Gevolgd door een scheutje wijn
  • Scheur wat citroentijm af en strooi die over de vis
  • Doe er als laatste peper en zout bij
  • Plooi het zilverpapier toe zodat er mooie buideltjes vis ontstaan
Op de barbecue:
  • Leg deze buideltjes op het rooster van de barbecue en laat om te beginnen een kwartiertje de papillotten op de barbecue sudderen
  • Gebruik één papillot als test-buideltje en check af en toe of de vis ondergaar, dan wel overgaar is.

Aan tafel:

  • Doe het zilverpapier voorzichtig open en stop je neus in het buideltje: heerlijke geuren komen naar je toe!

Dit bbq gerecht slaat gegarandeerd aan! Veel plezier ermee.

Betaal veilig makkelijk en snel