Barbecue kopen

U denkt eraan een barbecue te kopen, want u hebt er nog geen of uw huidige barbecue is op de draad versleten?  Wees dan alert en let op de volgende zaken:

Welk soort barbecue kopen?

Er bestaan drie soorten barbecues. U kan een barbecue kopen die werkt op traditionele houtskolen, een gasbarbecue of een barbecue kopen op elektriciteit. De houtskool barbeque is natuurlijk de bekendste. De houtskoolen en de vlammen zorgen voor die typische doordringende gerookte smaak die iedereen wel lust! Nadeel is wel dat u het vuur eerst aan de praat moet krijgen en een tijdje moet wachten tot de houtskolen de ideale hitte genereren. Mensen die voor de eerste keer een barbecue aansteken kunnen nogal wat moeite hebben hun vuurtje aan te krijgen. Daarom zijn er ook gasbarbecues te verkrijgen. Deze barbecues staan met een draai aan de knop aan en hebben slechts enkele minuten nodig om op te warmen. Het vlees legt u er al na 10 minuutjes op! Bekende merken van gasbarbecues zijn Outdoorchef met haar gaskogelbarbecues, Weber, Campingaz en Barbecook. Met een elektrische barbecue heb je ook in een handomdraai je etenswaren gebakken. Koop dus dit soort barbecue voor je gemak en gebruiksvriendelijkheid. Vind je de smaak van echte houtskolen toch niet boven een gasbbq of elektrische bbq gaan, kies en koop dan een echte houtskoolbbq.

Je omgeving

Denk ook goed na waar je woont voor je lukraak een barbecue koopt. Een grote buitenkeuken op gas moet je niet echt kopen voor een balkon op een appartement of een klein stadstuintje. Veel plaats voor tafels en stoelen blijft er dan niet meer over. Als u echter een echte amateurkok bent en u zowel 's winters als 's zomers uw kookkunsten tentoon wil spreiden dan kan u natuurlijk wel opteren voor zo'n mooie buitenkeuken. Meestal branden ze op gas en kan u er evenveel (of meer) mee klaarspelen als aan uw fornuis in uw keuken. Bovendien kan u de temperaturen van zo'n gasgrill heel wat hoger laten oplopen dan bij een traditionele houtskool barbecue, wat de grillkwaliteit ten goede komt. Bovendien kan u met een draai aan de knop de temperatuur doen dalen tot op de graad exact. Naast het grillgedeelte is er vaak nog een groot werkblad of zijn er zijbranders aanwezig. Daar kan u uw aardappelen koken, groenten koken of stomen of uw sauzen warmhouden. Voel je als een echte professional! Weber, Barbecook en Outdoorchef houden zich bezig met degelijke buitenkeukens. Woont u op een appartement of heeft u maar een klein tuintje? Kies dan voor de kleinere barbecues. Onder de kleinere modellen zijn er ook tafelbarbecues, die zet u gewoon op tafel en vanaf dan kan u gezellig elk uw eigen stukje vlees braden. De Amica van Barbecook is een mooi designvoorbeeld van een tafelbarbecue op houtskool. Er zijn ook kleine bbq's op gas en elektriciteit te verkrijgen. Op die manier hebben ook de buren geen last van rookhinder.

Tot slot nog een tip: koop je barbecue aan overcapaciteit. Dit wil zeggen: koop je barbecue een maatje groter dan wat je in gedachten had. Beter wat plaats over dan een te klein rooster voor te veel eten. 

Betaal veilig makkelijk en snel